България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Национализъм и хомосексуализъм: За или против гей-парада?

Няма да се откажем от ценностите си, казаха Любомир Милошев от ВМРО и адвокат Николай Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR

07.06.2017 | 08:12 Редактор: Иван Берберов
Национализъм и хомосексуализъм: За или против гей-парада?

Гей-парадът е политически ориентирана манифестация, която цели да се провокира дебатът за еднополовите бракове и осиновяването на деца от еднополови двойки. Това каза Любомир Милошев от ВМРО в студиото на "България сутрин".

Негов събеседник бе адвокат Николай Хаджигенов, който се противопостави на това твърдение и заяви, че правата, свободите и правосъдието не могат да имат цена.

"Всички граждани трябва да имат еднакви права – всеки трябва да може да се бракосъчетае. Националистическите формации могат само да мразят. Еднополовите бракосъчетавания и осиновяването на дете от гей-двойка са основни човешки права", обясни Хаджигенов. 

Според представителя на ВМРО организаторите на гей-парада са дори по-нетолерантни и дискриминиращи от организациите, които са против тяхното събитие.

"Организаторите са по-нетърпими към чуждото мнение. Всеки път когато подкрепим традиционните ценности, ни обвиняват в хомофобия. Много е жалка тяхната нетърпимост. Аз съм против парадирането на техните ценности. Ние от ВМРО сме против позата", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Адвокат Хаджигенов завърши разговора с надеждата парадът да мине спокойно и без провокации, а Милошев заключи, че от ВМРО не са планирали контра-манифестация, но никога няма да се откажат от принципите си.

 


3
0 rate up comment rate down comment 1
Aleks
преди 3 години
Що за глупости се заформиха и накъде тръгва протеста!Нещо не се връзва! Семейните цености май ще ги пратят по дяволите! Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 1
Борислав
преди 3 години
Основно човешко право е хората да се възпроизвеждат, да създават поколение! Това го могат обаче само хетеросексуалните двойки. Щом двама хомосексуалисти са се събрали, те са се отказали от това право! На път сме да узаконим и педофилията.., и за тяхните права ли ще се борим, и те ли ще осиновяват деца? Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
ЧОЧО
преди 3 години
НЕ ЗНАЕХ ,ЧЕ ХАДЖИТО Е СМЕНИЛ РЕЗБАТА , А МОЖЕ И ДА Е ЗАРАДИ ПАРАТА !! Сигнализирай за неуместен коментар