България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Нова република" пита: Каква е несъстоятелността на КТБ?

Готови сме да дадем финансовия министър на съд, заяви политикът Методи Андреев пред Bulgaria ON AIR

23.05.2017 | 08:33 Редактор: Иван Берберов

"Нова република" отправиха искания към министъра на финансите Владислав Горанов по процеса за осребряване на имуществото на КТБ. Те поискаха да знаят колко е несъстоятелността на банката към 31 март 2017 година. И дори са готови на дадат Горанов на съд ако продължи да не отговаря на въпросите им.

Това каза Методи Андреев от "Нова Република" в студиото на "България сутрин". 

"Финансовият министър Владислав Горанов заяви в парламента през 2016 година, че заемът, който държавата дава на Фонда за гарантиране на влоговете, ще бъде върнат. След това в началото на сагата КТБ той каза, че 33% от парите ще бъдат върнати, а след това каза, че щял да бъде доволен и ако 10% от парите бъдат върнати. Искаме да знаем каква е масата на несъстоятелността на КТБ към 31 март 2017 година", обясни гостът пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че темата с КТБ никога не е била любима на ръководството на ГЕРБ, но тя все още остава в съзнанието на българите като една сериозна травма. Това е един неразрешим казус с поредица от въпроси без еднозначни отговори, поясни още той.

Припомняме, че държавният глава Румен Радев каза, че ще разсекрети стенограмата на КТБ след 26 май 2017 година, защото има действащи политици в нея и това я прави с голяма обществена значимост. 

"Дано президентът удържи на думата си. Дори знам, че има решение на съда да се разсекрети тази стенограма. Ние искаме да разберем какво се крие и защо не получаваме отговор", категоричен бе Андреев.

Вижте още!