България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Каракачанов се захваща с военна реформа и връщане на казармата

Въпросът е важен и изисква политически консенсус, коментира доц. Милен Михов

05.05.2017 | 08:50 Редактор: Мария Аладжова
Каракачанов се захваща с военна реформа и връщане на казармата

Министерството на отбраната под егидата на лидера на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов ще предприеме военна реформа, която ще включва и връщане на наборната военна служба.

Това заяви в "България сутрин" доц. Милен Михов от Обединените патриоти. Въпросът за връщането на наборната военна служба, който беше поставен преди близо година, срещна отпора на БСП. По думите на Михов от ГЕРБ тогава са се въздържали при гласуването, но са изразили позицията, че пари за връщане на казармата няма.

Днес обаче, като министър на отбраната, Красимир Каракачанов отново поставя въпроса на дневен ред:

"Господин Каракачанов заявява, че от позицията на министър на отбраната ще работи активно за проучването, за планирането и за отговора на въпроса как, кога и при какви условия можем да възстановим наборната военна служба", обяви Михов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му при разглеждане на това предложение е необходима обща консенсусна позиция.

Що се отнася до изказването на бившия патриот Димитър Байрактаров, който ден по-рано заяви, че избирането на Емил Караниколов за министър на икономиката е в разрез с политиката на Обединените патриоти и загатна за участие на ДПС в процеса, Михов коментира, с подобни изказвания Байрактаров търси политическа кариера на гърба на бившите си партньори.

А на въпрос кой е издигнал кандидатурата на Караниколов отговори:

"Честно казано не мога да отговоря на този въпрос, не съм участвал в преговорния екип, но това не е кандидатура на ВМРО".