България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Георги Банов: Стефка Костадинова направи рекорда, не той нея!

Предложението за анулиране на рекордите в леката атлетика ще бъде разгледано от международната федерация IAAF през август

03.05.2017 | 11:00 Редактор: Мария Аладжова
Георги Банов: Стефка Костадинова направи рекорда, не той нея!

Олимпийската шампионка Стефка Костадинова продължава да смята, че отмяната на всички спортни рекорди със задна дата е абсолютно нелепо. Това обяви спортният журналист Крум Савов в "България сутрин" в коментар по темата заедно с колегата си Георги Банов.

Предложение за отмяна на върховите постижения в спорта отправи президентът на Асоциацията на спортните журналисти (AIPS) Джани Мерло до шефа на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) Себастиан Коу. В него Мерло  настоява за анулиране на световните рекорди в атлетиката от 80-те и 90-те години, за да се даде възможност за пълен рестарт и ново начало начисто.

"За да борим избирателно и със задна дата само едни и да им взимаме рекордите и постиженията и да абсолютизираме другите, е безсмислено", посочи Савов.

"Не рекордът е  направил Стефка Костадинова, Стефка Костадинова го е направила рекорда", заяви от своя страна Георги Банов. 

По думите му най-големият проблем в големия спорт в момента е липсата на равното начало. "Не може да продължава това - за едни може, за други не може", добави той.

Предложението за анулиране на рекордите ще бъде разгледано от международната федерация IAAF през август.