България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кралят на флейтата, изумителният Еманюел Паю гостува в България

Соло флейтистът на Берлинската филхармония ще открие "Дни на музиката в Балабановата къща" в Пловдив

02.05.2017 | 10:51 Редактор: Жанета Нейкова
Кралят на флейтата, изумителният Еманюел Паю гостува в България

Обявеният за Краля на флейтата, провъзгласеният за номер 1 в света, швейцарският соло флейтист на Берлинската филхармония Еманюел Паю пристига за първи път в България.

Той ще открие пролетното издание на 8-я Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" на 10 май в Пловдив.

"От години се стремим към това гостуване, но програмата му е много ангажирана. Всеки втори ден той е някъде по света и има концерт", разказа в студиото на "България сутрин" Мила Павлова, арт директор на музикалния фестивал в Пловдив.

Пред Bulgaria ON AIR тя разкри повече за изумителния музикант и за фестивала, който за първи път ще включи в програмата си фотоизложба под надслов "Beauties of life", дело на студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в "Градът под тепетата".

"Всички флейтисти на България ще присъстват на фестивала. От съседните Балкански страни вече имаме закупени билети. От цял свят има интерес към участието на Паю. За нас е огромна чест, че той гостува в България", изрази вълнението си Павлова.