За музиката отвъд панелните реалности

Alex P за труда, творчеството и "Люлин" през годините

01.05.2017 | 19:22 Редактор: Тодор Петров
За музиката отвъд панелните реалности

Той е Александър Пелтеков, по-познат на своите фенове като Alex P. Емблема на най-големия софийски квартал,  разказващ в стихове за живота отвъд тунела - онзи, свързаващ "Люлин" с центъра на София.

Александър се ражда и твори в "Люлин", а дълго време съчетава музиката с работата като фитнес инструктор. По този начин в началото на кариетата си той финансира голяма част от музикалните си проекти.  

Днес Alex P има хиляди фенове, които далеч надхвърлят "Люлин", а текстовете на парчетата му говорят за българската действителност - онази истинската, често нелицеприятна за някои като самите панелни блокове в "Люлин".

"Периодът, в който аз се влюбих в рапа всеки артист искаше да внесе някаква промяна. Сега артистите гледат чисто финансово на музиката",  сподели той по повод разликата в труда, който са полагали артистите в този стил преди и сега. 

Макар да знае, че да бягаш от комерсиалното означава да бягаш от парите, Александър избира да прави музиката, в която намира смисъл и с която да разказва истории. Това означава да уважаваш труда си, смята той.

А музиката, за нея няма граници - тя не се побира в панелни реалности, защото е по-голяма от всеки вид реалност.  

Целият репортаж на Божила Симова вижте тук: