България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Ето как да влезем във форма за лятото

Тренировка и полезни съвети от нутрициониста и инструктор по йога Яна Данаилова в "България сутрин"

02.05.2017 | 07:40 Редактор: Тодор Петров
Ето как да влезем във форма за лятото

Лятото чука на вратата, а ако не сте влезли в добра физическа форма все още имате време да го направите. Нутриционистът и инструктор по йога Яна Данаилова показа в студиото на Bulgaria ON AIR изключително функционална тренировка със собствено тегло.

За стегнати седалищни мускули тя препоръчва преди всичко интензивни клeкове с леки гирички. Хранителният консултант демонстрира в "България сутрин" и упражнения за цяло тяло, които включат предимно седалищните мускули, краката и корема. 

Яна Данаилова показа няколко упражнения за бицепс, трицепс и рамо, както и за стегнат бюст при дамите. Сутрешната тренировка гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев приключи с различни упражнения за корем.

"Важно е упражненията да се изпълняват ежедневно. Не е важно да отделяме много време, за да бъдем във форма, а да тренираме редовно", обясни Яна Данаилова.

Тя подчерта, че трябва да редуцираме приема на бързите въглехидрати и захарта. Хранителният консултант препоръча да приемаме много вода и да се движим повече.

"Необходим е най-много един час на ден, за да се поддържаме във форма", убедена е Яна Даналова.