България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Историята на Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит

Стрелите на Купидон водят началото си от училище в северния френски град Амиен

26.04.2017 | 12:26 Редактор: Мария Аладжова
Историята на Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит

Бриджит Макрон е най-вероятната бъдеща първа дама на Франция. Французите се възхищават на красивата ѝ любовна история с Еманюел Макрон, която продължава повече от 20 години от времето, когато той е бил неин ученик. 

В някои страни случаят на потенциалния бъдещ френски президент и съпругата му би нарушил социалните норми. Стрелите на Купидон водят началото си от училище в северния френски град Амиен. 17-годишният тийнейджър Еманюел се влюбва в учителката си и се заклева да се ожени за нея. Парадоксът е двоен - Макрон е в един клас с по-голямата дъщеря на Бриджит Макрон - Лоранс. Родителите му решават, че именно по нея синът им има любовно увлечение. 

През 2007-а илюзиите са разбити на пух и прах. 29-годишен, настоящият претендент за Елисейския дворец се врича във вечна вярност на 54-годишната Бриджит. Докато в други страни такава връзка би се превърнала в огромен скандал и би провалила една кандидат-президентска кампания, на французите като че ли не им пука особено, коментира кореспондентът на CNN в Париж Джим Битерман. И дава пример с Франсоа Оланд, който кара мотопед в апартамента на любовницата си, с Жак Ширак, който говори открито за връзките си, и за Франсоа Митерам, който има извънбрачно дете. 

Макрон и съпругата му са обект на коментари и по друг повод - Бриджит е родена в семейство, което притежава шоколадов бизнес за милиони. Най-популярният продукти на компанията са френските макарони, изключително близки по звучене до името на настоящия кандидат-президент. 

Дали тази нестандартна реалност ще рефлектира върху резултатите от втори тур, предстои да разберем. А дотогава Еманюел и Бриджит ще продължават да вървят хванати за ръка и да не се притесняват, че възрастовата им разлика е като тази на Доналд Тръмп и съпругата му Мелания, само че в обратен ред.