fallback

Млад съпруг, по-възрастна жена: Разчупват ли се стереотипите?

Потенциалният бъдещ президент на Франция нашумя покрай брака си с 24 години по-голяма от него жена

26.04.2017 | 10:39 Автор: Мария Аладжова

Около претендента за президент на Франция Еманюел Макрон се заговори все повече, не толкова заради успеха му на първия тур от изборите във Франция, колкото заради връзката му с 24-години по-голямата от него Бриджит Макрон.

Двамата се запознават, докато Еманюел е ученик, а бъдещата му съпруга - негова учителка. Случаят веднага разпали обществен дебат дали отношенията на двамата са в рамките на нормалното и дали този въпрос сам по себе си не е признак за двоен стандарт. Мнозина посочиха, че президентът Тръмп, например, не е бил одумван, заради в пъти по-младата му съпруга Мелания, а когато ставало въпрос за обратния случай - жена да е по-възрастна от съпруга си, тогава се налагали стереотипи.

"Аз специално съм го изпитала като личен опит, защото моята разлика със съпруга ми е 16 години и аз си припомням за тази разлика единствено от медиите и хората, които от време на време ми я напомнят, защото в нашето общуване не виждам абсолютно никакво отношение на възрастта между нас. Така че предполагам такива са и взаимоотношенията между евентуалния бъдещ президент на Франция с неговата съпруга", коментира в "България сутрин" Юлияна Дончева.

А според психолога Еленко Ангелов при обсъждането на темата има известна доза лицемерие, защото много хора изразяват толерантност, докато техни роднини не попаднат в сходна ситуация.

И още той коментира: "Като чукнеш да провериш (за Еманюел Макрон - бел. ред.), излизат тези холивудски истории, но и не кой го подкрепя, откъде произлиза, че има банкерско минало, че е работил в банка на Ротшилд".

 

fallback
Още от България сутрин
fallback