България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Срещата Дончев+Цацаров - стъпване с двата крака до кръста в Наказателния кодекс, твърди адвокат Хаджигенов

"Най-опасният процес е вкарването на политика в съдебната система", посочи Петьо Блъсков в студиото на "България сутрин"

26.04.2017 | 09:59 Редактор: Жанета Нейкова
Срещата Дончев+Цацаров - стъпване с двата крака до кръста в Наказателния кодекс, твърди адвокат Хаджигенов

Адвокатът Николай Хаджигенов посочи, че бизнесмен, без значение кой е той, който намира начин да проведе неформална среща с главния прокурор е стъпване с двата крака до кръста в Наказателния кодекс. "Това е предпоставка за престъпление", категоричен бе той в студиото на "България сутрин".

Хаджигенов, заедно с главния редактор на вестник "Труд" Петьо Блъсков коментираха скандала Сашо Дончев-Сотир Цацаров, който претърпя развитие и вчера председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов поиска главният прокурор да бъде изслушан от ВСС и да разкаже за срещата си с директора на "Овергаз".

В тази връзка председателят на Етичната комисия на прокурорската колегия към ВСС Ясен Тодоров поиска оставката на Лозан Панов от председателското място във ВКС.

Според Петьо Блъсков "разковничето на целия този казус е заровено някъде другаде":

"Най-тревожният и най-опасен процес за съдебната система е вкарването на политика в нея". Главният редактор твърди, че това се прави от хора, които "се преструват на съдии и магистрати, а от друга страна - се правят на политици".

По повод заявката на Ясен Тодоров главния прокурор да подаде оставка, адвокат Хаджигенов изрази мнението си, че Сотир Цацаров много отдавна е трябвало да напусне поста си.

"Цацаров ескалира от момента преди да стане главен прокурор. Той се разраства с всеки следващ свой ход. Главният прокурор няма нито едно вярно действие до момента, нито едно законно", твърди Николай Хаджигенов.

Какво повече казаха гостите пред Bulgaria ON AIR вижте във видеото: