fallback

Как влияе хипнозата на психиката и коя терапия е най-подходяща?

Преживелищната хипнотерапия е най-добрият метод за лечение, увери д-р Димитър Тенчев

25.04.2017 | 10:26 Автор: Жанета Нейкова

Как чрез хипнотерапия можем да превъзмогнем различни страхове и депресивни състояния? Въпреки своята популярност по целия свят хипнозата остава забулена в мистерия. Тя е естествено състояние, в което влизате през цялото време. 

Всеки ден ние се движим в различни нива на транс, които са научно измерими чрез мозъчни вълни. Всеки път, когато сте се вглъбили в работата си, дълбоко погълнати се от хубава книга или шофирате без да мислите и след това "магически" сте стигнали до вашата дестинация - вие изпадате в транс.

В студиото на "България сутрин" д-р Димитър Тенчев, психотерапевт, писател, инспириращ лектор, разказа повече какво представлява хипнозата и отговори на много въпроси, на които ежедневно не успяваме да намерим решение.

"Хипнозата е много лично, интимно преживяване. Случват се най-различни неща за различните хора, защото говорим за специфичен тип съзнание", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Психотерапевтът обясни, че универсалният начин да се опише хипнотерапията е променено състояние на съзнанието или световъзприемащ начин, различен от този, когато разговаряме със събеседник.

За д-р Тенчев най-добрият метод за терапия е преживелищната, защото тя се базира на случки по време на промени в съзнанието, а не на логиката, като водеща в самата терапия, разказа той.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback