Хипноза и минали животи – Провокативно, епизод 37

Гледайте “Провокативно” всяка неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR

08.01.2017 | 12:31
Хипноза и минали животи – Провокативно, епизод 37

На 8 януари в “Провокативно” по Bulgaria ON AIR: Хипноза и минали животи. Какво е хипнозата? Възможно ли е чрез регресия да се върнем в предишен живот и мит ли е това? Как можем да се лекуваме с хипноза? Милена Фучеджиева разговаря с психотерапевта и хипнотерапевт Галина Кабаджова. "Хипноза е тогава, когато потъваш в себе си, губиш представа и усещане за тяло и успяваш да достигнеш до онази подсъзнателна точка, която няма как иначе съзнателно и в ежедневието си да достигнеш. Ти стигаш до твоя потенциал, който всеки от нас има и е заровен много дълбоко в нашето подсъзнание. Хипнозата е пътят към него. Регресията е всяко едно връщане в миналото независимо дали говорим за един ден назад, или за няколко живота назад (ако приемем, че прераждане съществува). Това, което се случва с мозъка под хипноза, е, че той забавя процесите вътре в себе си. Така наречената конструктивна памет започва да генерира образи, да връща спомени, преживявания. Човек под хипноза, на който се прави регресия, действително има усещането, че преживява нещо, за което няма съзнателен спомен." Целият разговор във видеото: 

В рубриката “Женските досиета Х” журналистът Иван Бутовски разказва за актрисата Надя Дункин – главен свидетел по “делото за лагерите”. Дункин е убита през 1994 г. в собствения й апартамент в София.

Гост на предаването е и илюзионистът Астор, който ще сподели за първите си стъпки в магията и за първия път, в който е успял да направи хипноза. Той ще разкаже за срещите си с най-популярните български магьосници в миналото като Факира Мити и Мистер Сенко, които са го вдъхновили да бъде вълшебник. Оказва се обаче, че човекът, отворил пътя му към магията, е неговата баба. От нея Астор научава първите си фокуси, един от които ще видите в ефир. 
"Факира Мити имаше спектакъл в Шумен. Майка ми не ме пусна, защото чула, че имало хипноза, а това е опасно за детето. Баба ми много хитро купи билети и ме прати, без майка ми да разбере. Тогава съм бил на 8-9 г. Отивам, гледам, започва програмата. Факира Мити показа едно нещо, второ и аз в един момент – леко разочарован: "Ама той е обикновен човек!" Аз очаквам нещо чудно да видя. И както съм разочарован, в следващия момент пък съм много весел: "Значи и аз мога! Не е нужно да съм извънземен, за да правя магии."

Традиционната анкета на предаването пита хората какво знаят за хипнозата, вярват ли в минали животи и какво си представят, че ще им се случи под хипноза.

Тук можете да видите неизлъчените кадри от интервюто с Астор, в които той разказва за фокуса "Сънят на бедняка":