България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Георги Коритаров: "ЦУМ гейт" показва двоен стандарт в БСП

По думите на журналиста случаят е сходен със срещата на Корнелия Нинова и руския генерал Леонид Решетников

24.04.2017 | 09:18 Редактор: Мария Аладжова
Георги Коритаров:

Ситуация близнак - така определи журналистът Георги Коритаров срещата между Сашо Дончев и Сотир Цацаров, за която се твърди, че посредник е бил Георги Гергов, и която завърши с оставка на последния от редиците на БСП.

Самият Гергов опроверга информацията за посредничество между двамата. 

По думите на Коритаров случаят е сходен с този на Корнелия Нинова и руския генерал Леонид Решетников, само че тогава развръзката била друга, а това показвало, че се прилага двоен стандарт:

"Очевидно обаче съмненията, които тогава бяха стоварени върху социалистическата партия, че с някаква форма на подкрепа или одобрение на Москва е издигната кандидатурата на Румен Радев за президент, не бяха разсеяни с оставка на госпожа Нинова, заради участие в нерегламентирана среща или среща, която не е съгласувана с ръководството на БСП, докато сега тя вижда дълбока неморалност в поведението на нейния съпартиец", коментира Коритаров в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Журналистът Геогри Харизанов, който също участваше в разговора, подкрепи твърдението на Коритаров за двоен стандарт. Според него в конкретния случай не може да се говори за капан, а по-скоро за грешка. 

"Прилича ми на ситуация, в която определени виждания на Сашо Дончев за начина, по който трябва да прочете тази среща, не са се случили, в резултат на което е и неговата публична реакция, от която стана ясно, че такава среща изобщо е имало".