България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кой крив, кой прав в казуса Цацаров-Дончев?

Скандалът между главния прокурор и директора на "Овергаз" не е случаен, убедени са журналисти

21.04.2017 | 09:26 Редактор: Тодор Петров
Кой крив, кой прав в казуса Цацаров-Дончев?

Издателят Сашо Дончев целенасочено е направил изказванията, които замесиха в скандал главния прокурор Сотир Цацаров. Това мнение сподели пред Bulgaria ON AIR главният редактор на вестник "24 часа" Борислав Зюмбюлев.

"Сашо Дончев не говори случайни неща. Той очевидно е знаел, че го записват. Можем да гадаем какви са целите му, но това не е станало случайно", категоричен бе журналистът.

Вчера главният прокурор отрече да е упражнявал натиск върху изпълнителния директор на "Овергаз" и издател Сашо Дончев. Според прокуратурата Дончев е поискал от Цацаров да упражни натиск върху наблюдаващите прокурори заради проверка на независим регулатор за доставка и продажба на природен газ.

"Какво ще се промени в съдебната ситема, ако се махне главният прокурор" коментира Зюмбюлев искането на "Да, България" Сотир Цацаров да подаде оставка.

Главният редактор на "Фрогнюз" Огнян Стефанов посочи в "България сутрин", че разговорите, които са водени не са били случайни. 

"Кой от тези участници би бил толкова наивен, за да отиде на подобна среща? Когато се сформира правителство изведнъж се появява лъжица с катран. Това е едно натрупване от дълго време и общественото мнение вече не се изненадва от подобни случки", коментира той.

Огнян Стефанов е на мнение, че абсолютната непрозрачност на разговорите за сформиране на кабинет е това, което клати правителството. 

"Фактите са - записът излезе, получи се скандал. Реакцията на прокуратурата не беше добра, защото са написали слаб текст", каза още журналистът.