България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Ретроградният Меркурий и новото правителство

Каква е връзката между тях - обясни астрологът Даниела Евстатиева

24.04.2017 | 08:10 Редактор: Мария Аладжова
Ретроградният Меркурий и новото правителство

Коалиционните партньори в бъдещия кабинет си поставиха датата 4 май за съставяне на правителство. Подходяща ли е тя от гледна точка на астрологията - отговорът в "България сутрин" даде Даниела Евстатиева.

"Дните около 4 май изискват действия, изискват инициативност, така че в този смисъл обявяването на едно ново начало влиза в този контекст", посочи тя.

"Меркурий в момента наистина е ретрограден. Той трябва да свърши тази си фаза на 3 май, но реално тази тя ще приключи за нас на 20 срещу 21 май", обясни още астрологът.

По думите ѝ закачките и обясненията на властта, свързани с ретроградния Меркурий, всъщност са неоснователни, защото хората непрекъснато си взаимодействат със звездите и влиянието им е непрестанно.

И все пак тя даде препоръка как да се държим спрямо ретроградния Меркурий, за да бележи той началото на един успешен период:

"За да бъде всичко това успешно, ние трябва да сме си взели много сериозна поука от миналото. Да сме върнали хронометъра назад, тъй като в момента ретроградна е също и планетата Сатурн. А Сатурн обича с времето да сме наясно, да сме си направили оценка, да сме си извадили опита, който в миналото е искала да ни даде".

Евстатиева анализира периода и от гледна точка на плановете на властта:

"Меркурий точно в момента се върти ретрограден в Овен. В тази връзка, която имат в момента, тя задължава да е силна. Но в момента, в който тръгва правителството, нещата ще стоят по друг начин".