България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Чия е отговорността за инцидента във "Витиня"?

Различните звена отново си прехвърлят топката, а от фирмата-превозвач, чийто автобус пострада, ще предявят исканията си във вторник

17.04.2017 | 08:47 Редактор: Мария Аладжова
Чия е отговорността за инцидента във

Пореден инцидент в тунел разпали дискусията за поддръжката на пътните съоръжения у нас. В петък се появиха информации, че осветителни тела са паднали върху автобус с пътници в тунела "Витиня" на АМ "Хемус".

По-късно то АПИ съобщиха, че не са паднали лампи, а кабели и мазилка, изкъртени от камион с извънгабаритен това.

"Обследванията, които са направени от експертни групи, са качени на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура", поясни в ефира на "България сутрин" Инж. Ясен Ишев.

"Разговарях с колеги, които отговарят за състоянието на тунела и те твърдят, че са закачени аварийни кабели, които всъщност не са основното захранване на осветителната система на тунела", продължи той.

По думите му отговорността за инцидента е обща.

Не на това мнение обаче е председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов:

"Така и не стана ясно какво се е случило вътре в самия тунел. Оставаме с впечатлението, че всичко се замита и че имаме една диктатура на институциите, която се стреми по всякакъв начин да сложи малкия човек графа "виновен" за всичко, което се случва", заяви той.

В студиото на Bulgaria ON AIR присъства и Георги Атанасов от от Националното сдружение на автобусните превозвачи. Той сподели мнение, че отговорността трябва да я носи този, който поддържа съоръжението.

Иначе във вторник от фирмата, чийто автобус пострада, ще решат какви искания да предявят към институциите заради случилото се.