България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бъдете с повишено внимание в предпразничния трафик

Не карайте употребили алкохол или с неизправна машина, предупреди автомобилният състезател Румен Дунев пред Bulgaria ON AIR

13.04.2017 | 07:41 Редактор: Иван Берберов
Бъдете с повишено внимание в предпразничния трафик

По празниците се очаква натоварен трафик, особено в посока излизане от София. Над 280 хил. българи тръгват по празниците а 40 хил. от тях ще ги прекарат в чужбина.

Планирайте добре своето пътуване, ако можете пътувайте през слабо натоварените периоди от деня и в никакъв случай не карайте употребили алкохол или с неизправен автомобил, обясни автомобилният състезател Румен Дунев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Той отправи призив хората да бъдат по-толерантни на пътя, особено в задръствания.

"Не си позволявайте да се нервирате и да ставате нетърпеливи. Уважавайте другите шофьори", призова Дунев.

Въпреки мощността и бързината на превозното ви средство, допълни състезателят, не се предоверявайте на машината и внимавайте когато изпреварвате.

"Дори и да увеличите скоростта с 50 км. над ограничението за разстояние от 200 километра не можете да спестите повече от 20 минути. За сметка на това рисковете, които поемате, са огромни", заяви той и уточни, че ограничението за магистрала е 140 км/ч.

Припомняме, че днес е в действие операция "Скорост". МВР и КАТ ще проверяват дали шофьорите спазват безопасната скорост и поведение по пътищата.

Чуйте още!