България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Осман Октай: Президентът Радев е подложен на саботаж

"Темата за гласуването в чужбина се преекспонира", заяви той в "България сутрин"

11.04.2017 | 08:48 Редактор: Мария Аладжова
Осман Октай: Президентът Радев е подложен на саботаж

"Има много интереси за отклоняване на вниманието от съществените проблеми в държавата, особено при опитите да се направи следващо правителство и да се стабилизира управлението в страната, и то с деликатното и според мен тревожно състояние на Обединените патриоти".

Това заяви в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Осман Октай, според когото темата за уседналостта при гласуване се преекспонира, "особено в контекста на участието на ДОСТ и гласуването в Турция".

По думите му президентът Румен Радев е подложен на саботаж, а неприязън към него имало, заради огромното доверие от страна на избирателите, което събра по време на президентските избори. 

"Аз познавам професор Емилия Друмева много добре. Още като беше председател на Правния съвет към НС. Разговарял съм с нея - тя не е случаен човек, който би поставил в такава деликатна ситуация президента за законодателна активност по какъвто и да е повод, особено за една деликатна тема", посочи той.

"Бих му препоръчал ( на Румен Радев - бел. ред.) първо да се огледа около съветническия си екип, да разчита на сериозни хора, а не на саботажи", добави Октай.