България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

От спорта към подиума

Качествата na спортистa се припокриват с тези на моделa, заяви моделът и бивш спортист Кристиана Петличка пред Bulgaria ON AIR

03.04.2017 | 09:57 Редактор: Иван Берберов
От спорта към подиума

Възможно ли е преместването от волейболната мрежа към модния подиум. Да и това доказва моделът и бивш волейболист Кристиана Петличка.

Историята за тази смяна на професионалния път започва както всички други красиви истории - случайно. Нейни снимки биват случайно изпратени, от близък ѝ приятел, до модна агенция, която силно я харесва.

От 10 години Петличка тренира волейбол в клуба на ЦСКА. Междувременно работи и следва в университет. В студиото на "България сутрин" тя разказа как и защо е станала модел.

"Последната година, в която се състезавах, работех и допълнителна работа. Тренирах работех и ходех в университета. Тялото ми не издържаше на напрежението и затова реших да спра със спорта. Определено не ми беше лесно да взема това решение", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че не е започнала да се занимава с мода за сметка на волейбола. Предложението от модната агенция идва след като тя решава, че повече няма да се състезава.

"Не спрях волейбола, за да стана модел. Когато се отказах да тренирам, продължих да работя като персонален треньор. Едва няколко месеца след това дойде предложението от агенцията", посочи тя.

Петличка споделя, че качествата, които се изискват от успешния спортист, до голяма степен се припокриват с тези за успешния модел.

"Двете неща си приличат много. За да си спортист, трябва да си организиран, концентриран, да се храниш правилно, да се наспиваш, а всичко това е свързано и с поддържането на красотата", обясни Петличка.

Бъдещето за нея крие модно ревю на булчински рокли в Барселона, а мечтата ѝ е да посети Ню Йорк. 

"Мечтата ми е Ню Йорк, все още не е излизала от Европа. Ню Йорк се различава по това, че там се провеждат много кастинги, там модата ври и кипи", каза тя.

Вижте още във видеото: