България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

3D портрет на Апостола се превърна в сензация

Художникът Георги Врабчев коригира лика на Васил Левски след препоръки в социалните мрежи

31.03.2017 | 07:41 Редактор: Тодор Петров
3D портрет на Апостола се превърна в сензация

В средата на март ви срещнахме с художника Георги Врабчев, който създаде 3D портрет на Васил Левски. Той предизвика фурор в социалните мрежи, където творецът е получил и някои препоръки относно образа на Апостола.

В "България сутрин" Георги Врабчев призна, че е създал първоначалния образ за месец и след това около 10 дни е правил корекции.

"Препоръките ми послужиха за това, че трябва наистина да направя тези корекци. Всеки детайлт е коригиран много пъти. Първо промених цвета на кожата и косата. В прическата се наложи доста промяна. Има още да се пипа", сподели художникът.

В студиото на Bulgaria ON AIR той добави, че са били необходими корекции още във формата на очите, устните, носа и веждите.

"Преди да го пусна бях абсолютно убеден, че съм го направил както трябва", призна Георги Врабчев.

Спрял се е на Апостола, тъй като по думите му това е най-чистият образ в България, заради саможертвата, която той е направил за своя народ.

"Много дълго време работих по този проект и по някакъв начин съм почувствал нещо. Има крайно подкрепящи и крайно отричащи портрета", каза още Врабчев и призна за наличието на груби коментари. 

Той предоставя портрета за свободно ползване. Всеки може да го отпечатва и използва, но без комерсиална цел, уточни творецът.