България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Войната в столичния квартал "Младост" стигна до президента

Инвеститорът Изабела Сярова обикаля институциите, търсейки решение на проблема

22.03.2017 | 09:23 Редактор: Тодор Петров
Войната в столичния квартал

Скандалите заради застрояването в столичния квартал "Младост" стигнаха до президента Румен Радев. Инвеститорът Изабела Сярова, която обяви гладна стачка заради спрян строеж, търси помощ при държавния глава като му изпраща писмо преди месец.

Пред Bulgaria ON AIR тя се оплака, че решение по казуса все още няма и всеки ден е пред различна институция, за да се намери такова.

"Очаквам най-накрая някоя от инстутициите да започне да работи", настоя Сярова и обяви, че са й предлагали прокурорските й преписки да бъдат обработени по-бързо срещу заплащане.

Междувременно стана ясно, че е забранен достъпът на Изабела Сярова до строежа й в "Младост".

"Иванчева ми е забранила достъп до собствения ми обект и собствената ми земя. Там имам неща за 60-70 хил. лева, как да ги оставя безстопанствено?! Сключвайки договори за наем въпросните хора ще искат да им върна парите в двоен размер", сподели инвеститорът.

Сярова смята, че това е целенасочено и се подкрепя от различни партии. По думите й кметът на София Йорданка Фандъкова не иска да се спази законността, а президентът и премиерът чакат да минат парламентарните избори.