България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Автобуси с наши изселници в Турция пристигнаха в Кърджали

Хората не крият, че идват заради вота в неделя

22.03.2017 | 08:24 Редактор: Луиза Божинова
Автобуси с наши изселници в Турция пристигнаха в Кърджали

В момента блокада на границата с Турция няма, но снощи на автогарата в Кърджали в рамките на половин час дойдоха три извънредни автобуса с наши изселници в южната ни съседка. 

Хората не крият, че идват в България, за да посетят родните си места, но и за да гласуват. Собственикът на фирмата превозвач обясни пред репортер на Bulgaria ON AIR, че изпълнява редовни линии, но все пак хората не скриха, че предстоящият вот е причината да бъдат в Кърджали. 

Служители на автогарата коментираха, че всъщност наплив на автобуси с т. нар "изборни туристи" би могло да се каже, че няма, защото предишни години е имало огромни задръствания.

Вижте какво казаха хората, които слязоха от автобусите снощи:

Хората, които екипът на телевизията срещна на границата с Турция, са преминали легално и имат законово право да гласуват. Докато траеше блокадата вчера, нито един автобус с изборни туристи не премина през нея. 

На автогарата в Кърджали предизборната битка особено силно личи. Там се намира предизборният щаб на една от партиите, която е претендент за 44-ия парламент. Нейната партия пряк конкурент също е разположила огромни плакати. 

Закриването на кампаниите и на двете формации предстои в петък - едните планират мащабен концерт с участието на известен турски изпълнител.