България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Учениците от столичното 81-о училище отново на протест

Протестиращите споделиха пред Bulgaria ON AIR, че очакват настоящата директорка да си подаде оставката

17.03.2017 | 09:30 Редактор: Иван Берберов
Учениците от столичното 81-о училище отново на протест

Само седмица, след като учениците от 81-о се събраха на протест за връщането на заместник-директорката г-жа Парцова, те отново са на протест пред вратите на школото. 

Припомняме ви, че госпожа Парцова преди известно време беше отстранена, а впоследствие върната.

Протестът за връщането й като заместник-директор на столичното 81-о, бе провокиран от учениците, които разбраха, че директорката Елена Налбантова е отстранила своя заместник.

Протестиращите ученици и родители очакват настоящата директорка Елена Налбантова да си подаде оставката.

"Не ни харесва начина ѝ на поведение и отношение към работата си. Преди влизахме с пропуски, а сега не се знае кой влиза, кой излиза", сподели Илияна за предаването "България сутрин", една от ученичките, участвала в организирането на протеста.

Родителите подкрепиха протестиращите си деца, защото учителите живеят в страх и са заплашвани от ръководството на училището да не протестират.

"Искаме да се провери на какъв принцип работи кадровата политика в столичното образование. На второ място - след като има напрежение в работната среда на училището, какво ще направи районното управление по образованието?", обясни пред Bulgaria ON AIR един от родителите, председател на училищното настоятелство.

Вижте още във видеото: