България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бунт в столично училище заради уволнен зам.-директор

Ученици застанаха зад Румяна Парцова, директорът обясни решението си

28.02.2017 | 07:53 Редактор: Тодор Петров
Бунт в столично училище заради уволнен зам.-директор

Ученици от столичното 81 СУ излязоха на протест в подкрепа на уволнения зам.-директор Румяна Парцова. Според тях тя е била уволнена без причина от настоящия директор Елена Налбантова.

Пред репортер на Bulgaria ON AIR десетките събрали се в двора на 81 СУ ученици споделиха, че Румяна Парцова е била за тях като втора майка.

"Винаги ни е помагала с каквото може и винаги е била зад гърба ни. Обединява ни да бъдем като екип и не бива да напуска това училище. Първо се говореше, че ще бъде отстранена и след това попитахме учителите дали е истина", разказа момиче, което е организатор на протеста. 

По думите на учениците директорката им е казала, че това не е тяхно право и ги е заплашила, че ако има протести класните ръководители ще да бъдат уволнени.

Самата Елена Налбантова също излезе на двора по време на прякото включване и застана пред камерата на Bulgaria ON AIR. Тя призна, че няма обяснение за протеста, не е съгласна, че има реваншизъм от нейна страна и е на този пост, за да спазва закона.

"С влизането в сила на Закона за училищното и предучилищното образование изискванията се повишиха. С цел повишаване на качеството пуснах характеристики. Парцова няма първо и второ ПКС  и вчера й връчих заповед за прекратяване на договора. Най-лошото е, че са въвлекли учениците в тази грозна история. Ако искат да ми кажат нещо, има законен начин", коментира тя.