България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Авеню Q" - един куклен мюзикъл с тема за хомосексуалисти и всички други табута

Режисьорът на постановката Кирякос Аргиропулос и певецът Рафи Бохосян разказват пред Bulgaria ON AIR повече за определения като "скандален" спектакъл

09.03.2017 | 10:12 Редактор: Жанета Нейкова

Столичният куклен театър представя на публиката мюзикъла "Авеню Q". В песен от него се казва: Живеем тук и сега и сме различни, и трябва да сме заедно!

"Това е посланието на кукленото представление. То е един микросвят на хора с различни раси, цвят на кожата, служебна йерархия, безпаричие и разказва за всички проблеми на едно малко общество". Това каза в студиото на "България сутрин" режисьорът на постановката Кирякос Аргиропулос. 

Мюзикълът е пресъздаден от американския спектакъл със същото заглавие, който е сред най-дълго играните представления на сцената на театър "Бродуей" в Ню Йорк. 

"Авеню Q" получи нападки от българските медии, че тема за хомосексуалисти се играе в кукления театър. Гостите се засмяха от този факт и Рафи Бохосян, който участва в представлението каза, че не вижда нападки, а жълти медии, които правят реклама на шоуто.

"Да, ние говорим за гейове, за секс, всички теми табута. С мюзикъла предаваме историята от "Улица Сезам", "Мъпетите", детските шоута, които ни казват, че когато пораснем, можем да постигнем всичко с лекота!", коментира певецът.

Но, допълни, че в реалния живот нещата не стоят така.

Той е на мнение, че въпреки всички забрани, за които се говори в обществото, ние трябва да бъдем над тях и да следваме мечтите си.

Кирякос Аргиропулос подчерта, че кукленият театър, по презумпция, не е предназначен само за деца. Режисьорът го нарече "вид театрално изкуство", като в дебрите на историята той е бил спектакъл за възрастни, използван като политическа сатира. 

Мюзикълът за всички над 16 ще се играе тази вечер на сцената на Столичния куклен театър, но билетите са вече разпродадени.

Следващата дата е на 28 март.