България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Пирогов" е с 25 млн. лева дълг и амортизирана база

Новият зам.-директор проф. Николай Габровски коментира пред Bulgaria ON AIR състоянието и бъдещето на болницата

07.03.2017 | 08:44 Редактор: Жанета Нейкова

Спешният център "Пирогов" има сериозен дълг от 25 млн. евро. Това обяви в "България сутрин" новият зам.-директор на болницата професор Николай Габровски.

"В момента се извършва един одит. Болницата има сериозен дълг от 25 млн. лева. Има едно текучество на кадрите, което през последните години ни е лишило от водещи специалисти. Съществува една амортизация на базата, която е повече от разбираема, тъй като за един уикенд минават 2000 души през лечебното заведение - разбирате какво е натоварването", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Проф. Габровски призна, че състоянието на болницата е тежко и съществува напрежение, но той е готов да поеме наследството на работата си. 

"Реших да приема това предизвикателство", категоричен бе новият зам.-директор.

Той коментира и оставката на предшественика си, като каза, че не разбира как някой може да бъде несъгласен с политиката на друг, който е управлявал два дни.

Проф. Николай Габровски даде информация за състоянието на 8-годишното момиче, което пострада в зимния курорт Боровец, като каза, че новините са добри, тъй като детето е стабилизирано.

"Имаме основания да смятаме, че този инцидент ще завърши благополучно", заключи той.