България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Бороспорт" отрича човешка грешка за инцидента в Боровец

Изпълнителният директор на фирмата каза пред Bulgaria ON AIR, че служителите са направили всичко, което се изисква от тях

06.03.2017 | 08:56 Редактор: Жанета Нейкова

8-годишно момиче падна от лифт в курорта "Боровец" вчера. То е със счупено бедро и снощи бе оперирано в "Пирогов".

Репортер на Bulgaria ON AIR разговаря с Василия Константинова, която е изпълнителен директор на "Бороспорт" и тя каза, че служителите са реагирали както трябва при такива ситуации и отрече да има човешка грешка за случая. 

"За случката ние разбираме от виковете. Цялата ситуация се развива в рамките на 30-40 секунди. Служителите са направили всичко, което се изисква от тях", категорична е Константинова.

Константин Константинов от ски патрула, който е станал пряк свидетел на инцидента, също застана пред камерата на телевизията и каза:

"Видях как се е събрала тълпа от хора около лифта и подканват мъжа, който я държи, да я пусне", разказва Константинов.

Той е взел стълба, с която да се опита да свали малкото момиче, което към този момент е висяло във въздуха, но докато стигне до детето, то пада от 5 метра височина. 

Валентин Чиликов от Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор участва в дискусията чрез телефонна връзка и каза, че проверката по лифта е приключила и късно следобед през днешния ден се очаква да бъдат обявени резултатите.