България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Миналата година рокли, а тази и коли: С какво са готови да помогнат хората на абитуриентите?

Все повече благотворителни инициативи набират скорост в социалните мрежи

27.02.2017 | 11:01 Редактор: Мария Аладжова
Миналата година рокли, а тази и коли: С какво са готови да помогнат хората на абитуриентите?

И тази година хора ще помагат на абитуриентите да изживеят бала си по незабравим начин. Инициативата "Красавицата и Вяра", която миналата година беше представена в ефира на Bulgaria ON AIR, и тази година ще приеме желаещите да дарят своя рокля или костюм на дванайсетокласниците, които нямат възможност да осигурят необходимото за абитуриентския си бал. 

Освен за дрехи обаче, тази година други подобни инициативи във Facebook започнаха да набират все повече последователи, като например предоставяне на личен автомобил на абитуриентите, както и предложения за грим и прическа.

Сред тях е и Веселина Христова, която сподели, че в интернет не липсват и хейтърските мнения. Някои от тях дори твърдят, че потребителите на социалните мрежи публикуват снимки на колите си, за да се хвалят. Но дори и да има такива случаи, крайната цел все пак е изпълнена, а именно - идеята благородният жест да се разпространи и да достигне до повече хора, коментира Христова.

За миналата година, в рамките на инициативата "Красавицата и Вяра", са били събрани костюми и рокли за 55 абитуриенти, а интересът към начинанието е продължил и през лятото, разказа Вяра Гигова.

Вижте още: