България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ДПС се стремяла да достигне до всички, затова били и изненадите в листите

С появата на Слави Бинев и Камен Петков от ПФ и Камен Петков от "Атака"

23.02.2017 | 09:50 Редактор: Мария Аладжова
ДПС се стремяла да достигне до всички, затова били и изненадите в листите

ДПС се стреми да достигне до всички български граждани, да разширява своето присъствие и по този начин обясняваме подобно присъствие в нашите листи. Такъв коментар направи Петър Чобанов от ДПС във връзка с изненадващата поява на Слави Бинев и Камен Петков - политици от националистически партии, в листите на ДПС за изборите през март.

"Там, където можем да разширим своето присъствие, дори и в тази част на политическия спектър, го правим. Говорим все пак за хора, които не използват езика на омразата, нямат ярки ксенофобски изказвания, оттам нататък тяхното присъствие в листитие в крайна сметка е обяснимо", поясни чобанов в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

А относно отсъствието от листите на Алиосман Имамов и Рушен Риза, Чобанов обясни, че те продължават да бъдат част от партията и отхвърли версията за вътрешна дестабилизация и рокади:

"Знаете, че в една партия, хората, които се чувстват съпричастни към нея могат да помагат и да участват в партийния живот и без да са народни представители. Смятам категорично, че посочените ми колеги ще продължат с всички усилия да подпомагат процеса, в включително и по време на изборите".