България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

След аварията: Пускат парното в София до края на деня

Проблемът идва от пробит магистрален топлопровод, обясни Елизабет Павлова от "Топлофикация София" за Bulgaria ON AIR

06.02.2017 | 09:21 Редактор: Тодор Петров
След аварията: Пускат парното в София до края на деня

След вчерашната авария отоплението ще бъде възстановено във всички квартали на София, където е било спряно. Това увери Елизабет Павлова от "Топлофикация София" е ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че към 1:30 е възстановено топлоподаването в "Младост" 1 и "Младост" 1 А, до 4:00 тази сутрин и във всички квартали на "Младост" плюс "Дървеница". Рано тази сутрин е започнало топлоподаването към "Динабад", "Изток" и "Гео Милев". В "Лозенец" има поетапно възстановяване, но върви по-бавно.

"Топлоподаването остава спряно между бул. "Брюксел", бул. "Цветан Лазаров" и бул. "Искърско шосе", където продължават аварийните работи. До края на работния ден отоплението ще бъде възстановено във всички квартали. Възстановяването става поетапно, за да не бъдат допуснати нови пробиви", посочи Елизабет Павлова.

Тя помоли клиентите за търпение, защото авариите няма как да бъдат прогнозирани, а мрежата в София е от края на миналия век и подлежи на постоянна рехабилитация. 

"Проблемът с аварията беше пробив на магистрален топлопровод, през който се захранват магистралите към отделните квартали", разясни говорителят на "Топлофикация София".