България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Антония Първанова за избора на Герджиков: Край на лошото управление!

Новият служебен премиер респектира, убедена е тя

27.01.2017 | 11:35 Редактор: Мария Аладжова
Антония Първанова за избора на Герджиков: Край на лошото управление!

Оглавяването на служебния кабинет от проф. Огнян Герджиков показва сериозна заявка за промяна на стила в управлението на страната. Край на лошото възпитание, лошото образование и лошото управление. Това каза в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR бившият евродепутат от листатана НДСВ Антония Първанова.

"Понеже много добре познавам стила на проф. Герджиков и според мен е атрактивно от журналистическа гледна точка и за всички да заговорим за пореден път за резвизия. Разкриване на страшни скандали, търсене на отговорни, виновни и изобщо една кампания, която да мине по знака на скандала. Това няма да се случи", побърза да уточни тя.

По думите ѝ новият служебен премиер респектира и политическите лидери няма да могат лесно да си позволят агресивно и нетолерантно отношение. 

"Може би би било интересно, ако служебен приемиер за първи път оглави след това и редовен кабинет", добави Първанова.

А Емил Кошлуков, който също участва в разговора, заяви, че не очаква чудеса от служебното правителство. Той все пак посочи, че в служебния кабинет има хора, които са изявявали много крайни позиции относно предишното управление. Като конкретен пример Кошлуков посочи назначения за служебен министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, който е един от противниците на политиките на бившия здравен министър д-р Петър Москов.

Иначе според Кошлуков проблемът на дясното у нас, е че е забравило какво е дясно. По думите му промяната в политическите настроения в света е тенденция, която се забелязва и у нас, а пример за нея е избора на Румен Радев, който поведе във вота със съществена разлика. 

"Хората искат послания", обясни Кошлуков. А тези, които оправяли най-ясни послания и конкретни послания са от типа на патриотичните партии.