България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Настимир Ананиев: В речта на Радев не чухме приоритетите на служебното му правителство

В оставащата една седмица на 43-то Народно събрание има много работа за вършене, коментира той

20.01.2017 | 10:39 Редактор: Мария Аладжова
Настимир Ананиев: В речта на Радев не чухме приоритетите на служебното му правителство

В едната седмица на 43-то Народно събрание, посочена вчера от новия президент Румен Радев, има много работа за вършене. Това коментира в пряко включване в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR председателят на Транспортната комисия от Реформаторския блок Настимир Ананиев.

"Имаме мнного законопроекти, които са на второ четене - Закона за концесиите, Закона за пътищата. В него имаме тримесечната виентка. Така че има още неща, които може да свърши този парламент", заяви Ананиев.

Лично той очаквал повече от вчерашната реч на Радев, а всъщност от цялото му обръщение се запомнила само репликата му, отправена към Народното събрание, а именно - "Имате още една седмица". 

"Аз очаквах да чуя неговите приоритети и приоритетите на неговото служебно правителство. В следващите два-три месеца служебното правителство ще бъде единственото, което ще управлява държавата. Виждате каква е обстановката. Ключово е каки хора ще се назначат. Очаквах да чуя кога ще пусне указа за разпускане на парламента, кога ще бъдат следващите избори", посочи още Ананиев.

Реакциятана Радев той обясни с това, че новият президент е свикнал, когато в армията каже нещо на някого, да не му се отвръща. В политиката обаче не било така.

Според Ананиев речта на Радев е била написана от някой от щаба на БСП, което е груба грешка.

Той заяви, че от Реформаторския блок твърдо отстояват десните ценности и са готови за диалог с десните партии за укрепване на тези ценности, което за тях е ключово. 

На въпрос дали Радев може да очаква подкрепата на реформаторите, Ананиев заяви нееднозначно: "Който се е обърнал към нас, ние сме го подкпрепили".