България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Цветан Цветанов: Надявам се Румен Радев да слуша по-малко БСП

Пред Bulgaria ON AIR директно от парламента ГЕРБ изказа надеждите си към новия президент на България

19.01.2017 | 10:39 Редактор: Жанета Нейкова
Цветан Цветанов: Надявам се Румен Радев  да слуша по-малко БСП

"Надявам се Румен Радев по-малко да слуша БСП. Защото Росен Плевнелиев като президент на България не слушаше политическите партии. Имаше собствена позиция и точно това беше най-силното му качество". Това каза пред Bulgaria ON AIR зам. министър-председателят в оставка Цветан Цветанов.

В "България сутрин" той заяви при живо включване от парламента, че новоизбраният президент Радев ще получава подкрепата на ГЕРБ във всяко отношение, когато това съответства с обществения и националния интерес.

"Ние винаги стоим зад всяка сериозна и ясна позиция, само и единствено за просперитета на България", допълни Цветанов.

Министърът коментира и оставката на правителството, като каза, че "Бойко Борисов изпълни своя морален акт и това биха направили всички европейски лидери", категоричен бе Цветанов.

Освен Цветан Цветанов, на живо от заседанието по полагане на клетвата на Румен Радев за президент, коментар даде и външният министър в оставка Даниел Митов.

Той смята, че "в тежките моменти в международен план, Радев трябва да поддържа принципни позиции и, най-вече, да поддържа принципите на международното право".

Според Митов, новоизбраният президент трябва да бъде такъв "на всички българи и да следва националните интереси, но в съответствие с принципите, които България е идентифицирала като свои през членството си в Европейския съюз и НАТО.