fallback

"Аз още броя дните" – една разтърсваща история за сараевските Ромео и Жулиета

Когато отидох в Сараево, чух истории, които ме промениха завинаги, сподели писателят Георги Бърдаров пред Bulgaria ON AIR

09.01.2017 | 09:41 Автор: Луиза Божинова

Книгата "Аз още броя дните" на писателя и специалист по етно-религиозни конфликти Георги Бърдаров разказва историята на сараевските Ромео и Жулиета по един различен и интересен начин.

"Книгата се прие добре, има много позитивни отзиви, много хора ми казват как са плакали, докато са я чели, сподели Георги Бърдаров в предаването "България сутрин".

Експертът по отношение на демографската криза каза, че това, което е потресло българите, а и самият него, докато е бил в Сараево, е това колко малко знаем за случилото се на по-малко от 500 километра.

"Когато отидох в Сараево миналата година, за да се срещна с хора, преживяли блокадата, познавали моите герои, чух истории, които ме промениха завинаги. Дадох си реална сметка всъщност колко малко знаем", обясни той в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Георги Бърдаров е и зам.-декан на Геолого-географския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той разказа, че е чул историята за сараевските Ромео и Жулиета в университетската аудитория от свои студенти.

"Разтърси ме много силно. Веднага влязох в интернет, прочетох всичко за тази история. Пет години седя в мене, изгледал съм всичко свързано с тях, не ме напусна и най-накрая реших да напиша и романа, посветен на тази тематика", каза Бърдаров пред Bulgaria ON AIR.

Писателят искрено се надява да има нова книга, но засега не е започнал да пише такава.

Целия разговор вижте във видеото:

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback