България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Пълна забрана за движение на всички превозни средства в шест области

Затворен е "Петрохан", АМ "Тракия" от Карнобат до Бургас и пътят 1-6 от Петолъчката до Бургас

06.01.2017 | 08:27 Редактор: Ирина Георгиева
Пълна забрана за движение на всички превозни средства в шест области

Пълна забрана за движение на всички превозни средства - леки коли и тежкотоварни превозни средства - има за областите Русе, Добрич, Силистра, Разград и Шумен. Затворен е "Петрохан", АМ "Тракия" от Карнобат до Бургас и пътят 1-6 от Петолъчката до Бургас.

Това съобщи регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на брифинг пред журналисти.

"Обстановката в цялата страна е усложнена. Повече от 20 часа има неспиращ снеговалеж на територията на цялата страна. Най-критично е положението в Североизточна България като сме въвели пълна забрана за движение на всички превозни средства, леки коли и тежкотоварни превозни средства в няколко области", обясни тя.

Министър Павлова подчерта, че още снощи има издадена заповед за спиране на движението на всички тежкотоварни превозни средства на територията на цялата страна. Причината освен силния снеговалеж е ураганният вятър, силните навявания и нулевата на места видимост за всички по-горе изброени области. 

"От обяд нататък ще започнем да пускаме тежкотоварното движение единствено и само по направлението София-Кулата (Гърция)", информира министърът в оставка.

АМ "Тракия" до Карнобат, АМ "Хемус", "Люлин", "Струма" са отворени, заяви министърът в оставка и подчерта, че условията на АМ "Хемус" са много тежки.

Към момента няма бедстващи хора и тежки пътнотранспортни инциденти, добави още тя.

От "Пътна полиция" коментираха, че в Областните дирекции, където е най-тежко положението е изкаран целият наличен състав, включително служители от "Териториална полиция" и от "Охранителна полиция".