България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Етиен Леви: Марая Кери е велика певица! Технически проблем може да се случи на всеки...

Защо Марая Кери не успя да изпълни собствената си песен?

03.01.2017 | 10:09 Редактор: Мария Аладжова
Етиен Леви: Марая Кери е велика певица! Технически проблем може да се случи на всеки...

Технически проблем, може да се случи на всеки - така певецът и музикален педагог Етиен Леви коментира изпълнението на Марая Кери от новогодишната нощ, за което критиците твърдят, че се е превърнало в пълен провал.

"За мен Марая Кери е една велика певица с невероятна вокална техника, с невероятен диапазон, с такъв артистичен талант като умение да изгради песента, че просто е немислимо да ни се роди мисълта, че тя може да има провал", заяви Леви в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той настоя, че случилото се на концерта не е провал на гласовите възможности на Кери, а е "чист технически момент". Певицата дори помолила синбекът на песента Emotions да бъде спрян заради повреда в слушалката ѝ, но песента си продължила, посочи още Леви.

А що се отнася до критиките, че Кери не е пяла на живо, Леви коментира, че на концерти, излъчващи се на живо по телевизията, основното изискване е да се пее на плейбек за по-чист звук.

"Редно е да се даде възможност на музикантите да проявят своята музикална култура, своите прекрасни възможности, и да се пее с групи. Това е истинското нещо на голям концерт. Но на такъв концерт, който е навън, е нормално и е прието (да се пее на плейбек - бел. ред.)".

По думите на Леви веднъж щом изгуби звука в слушалката, за изпълнителя е трудно да се ориентира къде точно в песента се намира, дори и да я знае пефректно.

По темата в студиото на Bulgaria ON AIR гостува и певицата Йоана Томова, която коментира, че без слушалка е по-трудно да се влезе в песента, но не и невъзможно:

"В самия клип наблюдаваме, че има и танцьори на самата сцена. След като танцьорите са в синхрон с ритъма на песента, би следвало да се приеме, че тя може да чуе, най-малкото публиката пее срещу нея, чува се горе-долу като ритъм. Може да се хване, не е невъзможно... Тя на моменти в самото изпълнение влиза, но се отказва", коментира певицата.