България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Биляна Йотовска с нова кулинарна книга за децата

Какво трябва да ядат децата ни, за да са здрави?

30.12.2016 | 10:48 Редактор: Мария Аладжова
Биляна Йотовска с нова кулинарна книга за децата

"Полезна и вкусна храна за здрави деца" е новата книга на фитнес модела Биляна Йотовска, която тя представи заедно с 6-годишната си дъщеря Никол.

"Това са достъпни рецепти за всички майки, поднесени по много интересен начин и докачлив, което всъщност е важно - да грабнем вниманието на децата, за да могат те да се забавляват докато ядат", отбеляза Йотовкса в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Отнело ѝ е около четири месеца, за да събере всички рецепти, а в приготвянето им е имала специални помощници - дегустатори - децата. Йотовска говори и защо родителите понякога не спазват здравословния режим на хранене при децата си: 

"Много по-лесно е да дадем едно пакетче солети на децата, отколкото да им настържем ябълка с кисело мляко и орехчета, или нещо от сорта".

Затова пък в домашни условия може да се направи вкусен шоколад, който обаче се различава от пакетираните и консервираните сладости в магазина. За целта са необходими прясно или ядково мляко, протеин-желат или натурално какао, кафява захар, кокосово масло, какао, рожков, брашно и ванилия.

Освен вкусни рецепти, в книгата са посочени и алергените във всеки продукт.

Вижте още: