България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Джони де Бур показва изкуство в чинията в следващия епизод на "С черпак в куфара"

Започна новата ТВ поредица за пътешествия и кулинария по Bulgaria ON AIR

26.12.2016 | 13:19 Редактор: Мария Аладжова
Джони де Бур показва изкуство в чинията в следващия епизод на

Най-новата ТВ поредица за пътешествия, кулинария и вдъхновяващи личности, срещнати по пътя - "С черпак в куфара", започна по Bulgaria ON AIR на Бъдни вечер. Първият епизод на предаването се излъчи на 24 декември от 12:30 часа.

"Няма да боря кюфтетата и кебабчетата. Искам просто да отворя мирогледа на българина, за да може да види, че има и друго освен кюфтета и кебабчета, пък и другите народи си имат кюфтета и кебабчета, които не са толкова лоши", сподели водещата на предаването Мариела Нордел в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

"Уникален е форматът, защото всички обичаме да ядем, а освен това всички обичаме да пътуваме и да се срещаме с нови хора", разказа още водещата.

Трите държави, които всеки истински любител на хубавата кухня трябва да посети, са Франция, Италия и Белгия, препоръчва Нордел.

А в следващия епизод на "С черпак в куфара" зрителите на Bulgaria ON AIR ще се срещнат с кулинарното гуру Джони де Бур от седмия най-добър ресторант в света:

"За пръв път по българска телевизия ще се покаже майсторство от такъв клас, където шеф Джони де Бур, в неговия реосторант, ще ни покаже как се твори изкуство в чинията. Естествено той си е екстравагантен като всеки един творец... Като влезе човек в неговата кухня, ще види, че там цари абсолютна дисциплина", разказа Нордел.

Вижте пълния разговор във видеото: