България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Да, България!" ще работи с всяка политическа сила, готова да се бори с корупцията

Рано е да се търсят коалиционни партньори, коментира Христо Иванов

26.12.2016 | 10:08 Редактор: Мария Аладжова

Да не бързаме да слагаме тигана преди рибата на "Да, България!" изобщо да се е появила в морето. Така бившият правосъден министър и председател на Инициативния комитет на партията Христо Иванов отговори на въпроса ще търси ли новата формация коалиционни партньори.

"Ще работим с всяка една политическа сила, която е готова да докаже, че не просто е готова да говори за борбата с корупцията, а и да го прави", каза Иванов в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. 

По думите му "Да, България!" все още търси "собствената си физиономия", която ще бъде създадена от хората, които структурират партията и от обществената подкрепа, която ще получи: "Моите партньори в "Да, България!" са доказаи, че имат характер да отстояват обществени каузи. Заслужава си да опитаме заедно, да обърнем играта", добави той.

"Чувствам огромно недоволство от това, което се случи и това, което е на път да се случи", коментира още Иванов относно последните събития в политиката. Бившият правосъден министър обаче беше категоричен, че той и колегите му няма да експлоатират емоциите на гражданите, а ще се фокусират върху провеждането на ефективна съдебна реформа и борба с корупцията.

По думите му действията около връчването на мандата и преговорите, съпътстващи го, бележат "период на изчакване" и са "пореден опит за презареждане на статуквото".

"Втората половина от 2016 е доминирана от факта, че една система от договорки се разпадна около избора на Радев за президент и това доведе до оставката на Борисов", отбеляза Иванов. 

Той подчерта, че политическата класа все така отказва да постави акцента на масата, а именно разговора за корупцията.

Вижте във видеото пълния разговор в "България сутрин":