България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Глас от БСП: Плевнелиев трябваше да назначи кабинета "Борисов" като служебен

Трябва да се знае кой носи отговорността, посочи Стоян Мирчев в ефира на Bulgaria ON AIR

22.12.2016 | 09:19 Редактор: Жанета Нейкова
Глас от БСП: Плевнелиев трябваше да назначи кабинета

Депутатът от БСП Стоян Мирчев посочи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR, че президентът Росен Плевнелиев е трябвало да назначи правителството на премиера в оставка Бойко Борисов като служебно.

"Плевнелиев трябваше да назначи правителството на Борисов като служебно. Той трябваше да назначи своя работодател, който го е назначил на президентския пост, а сега да му върне услугата. Да се направи този юридически акт, за да се знае кой носи отговорността", коментира Мирчев.

Народният представител от БСП коментира и скандала с бъдещия вицепрезидент Илияна Йотова, за която се твърди, че има участие във фондацията на милиардера Джордж Сорос - човек, който се свързва с Арабската пролет в Близкия изток и породената по-късно миграционна вълна към Европа.

"В политическия живот е съвсем нормално постоянно да текат нападки към един или друг играч на сцената. В скандалите не се влиза, а обикновено те вкарват. Трябва да се види кой има интерес тя да бъде натоварена с тези негативи", смята Мирчев.

Той даде пример с новоизбрания президент Румен Радев, когото определи като патриот, търсещ решение на проблемите.

"Най-интересното е, че първите няколко месеца ни обвиняваха, че господин Радев е неразпознаваем, че е надпартиен. Казваха, че дори хората от нашата партия не го знаят и че няма да гласуват за него. В момента, в който се видя, че това е една сериозна кандидатура - особено когато спечели изборите, същите тези коментатори започнаха да казват обратното", твърди депутатът от БСП. 

По думите му Румен Радев достатъчно добре е доказал, че е патриот, който се интересува, оценява проблемите и се опитва да намира техните решения. "Няма нищо по-нормално от това, след като спечелиш избори, да отидеш при хората, които са те издигнали, които са били твоята ракета-носител", посочи още гостът на Bulgaria ON AIR.