България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Няма информация за националността на жертвите и пострадалите в Берлин

Предполага се, че шофьорът на камиона е пакистанец, влязъл в Германия като бежанец, каза посланикът Ради Найденов пред Bulgaria ON AIR

20.12.2016 | 09:11 Редактор: Луиза Божинова
Няма информация за националността на жертвите и пострадалите в Берлин

До момента няма информация за националността на жертвите и пострадалите хора при снощния атентат в Берлин. Това съобщи българският посланик в Берлин Ради Найденов в телефонна връзка в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той каза, че властите в Германия разполагат с информация, че терористичната организация 'Ислямска държава" е поела отговорност за атаката, но това не може да се твърди със сигурност.

"Предполага се, че шофьорът на камиона е пакистанец, който е влязъл в Германия като бежанец през февруари. Спътникът му, който също е жертва при инцидента, е с полско гражданство. Площадът, на който се е случила атаката е често посещаван от много хора", поясни Найденов.

Късно снощи камион се вряза в коледен базар в Берлин. 12 са загиналите, има 49 ранени, като някои от тях са в тежко състояние. Арестуван за инцидента е шофьорът на камиона. Основната версия, по която властите работят е терористична атака.

Целия разговор вижте във видеото: