Няма паника в Берлин след като камион се вряза в Коледен базар

Няма данни за пострадали българи

19.12.2016 | 23:00 Редактор: Ирина Георгиева
Няма паника в Берлин след като камион се вряза в Коледен базар

Инцидентът в Берлин, при който камион се вряза в Коледен базар, е станал до една от големите разпределителни гари. Въпреки това автобусите се движат нормално.

Българинът Константин Чакалов, който живее в Берлин, съобщи за Bulgaria ON AIR, че е разбрал за инцидента по сирените на линейките и на полицейските коли. По думите му след това са дошли и новините от България, докато в Германия няма още много информация. Той предполага, че има доста хора, които не са разбрали за инцидента.

Чакалов, който живее близо до Базара, сподели, че нищо не се вижда, защото всичко е отцепено.

"Коледният базар не работи, всичко е спряно", заяви той и добави, че е потресен.

Инцидентът е заварил българката Златина Бекярова, докато се е прибирала от работа в германската столица, но е научила за него от местните новини. По думите й в Берлин има много българи, но към момента няма информация за пострадали наши сънародници.

И тя потвърди, че информацията е доста оскъдна. Според нея причината е разследването. Единият от шофьорите е загинал, а другият е избягал и е хванат. Тя сподели още, че германски медии са потвърдили, че това е умишлено нападение.

По думите на българката Лора Колева, която също живее в Германия в местните новини се съобщава, че случилото се не е терористичен акт, а по-скоро инцидент. От германската полиция твърдят, че няма опасност.

Тя заяви още, че няма паника, а по улиците всичко е спокойно.

Германия е набелязана като цел на терористите, коментира и Мария Стоянова, СЕМ. По думите й има вероятност да се окаже, че случилото се е и инцидент.

"Ако се докаже, че инцидентът е терористичен акт, то трябва да признаем, че терористите празнуват своя триумф", заяви тя.

Германските медии са предпазливи и внимават с информацията, която споделят, заяви още тя. По думите й те се позовават към официалната информация и бягат от сензационност.