България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Валери Симеонов: Борисов трябва да се оттегли от политиката

Не подкрепяме Реформаторите, а идеята им за кабинет, обяви съпредседателят на ПФ в предаването "България сутрин"

09.12.2016 | 08:57 Редактор: Ирина Георгиева
Валери Симеонов: Борисов трябва да се оттегли от политиката

До момента правителството има добра дейност и може да му се даде много добра оценка, но не и на министър-председателя. Това коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в предаването "България сутрин".

"Така че министър-председателят най-доброто, което може да направи е това, което народът пожела - да се оттегли от политиката, да стане почетен председател като Ахмед Доган и да отиде в Банкя или там, където иска, и да остави ГЕРБ от партия за лично ползване да се превърне в една нормална политическа сила", предлага той.

България не трябва да влиза в парламентарна криза и въобще в политическа криза, тъй като страната ни има едно стабилно развитие в продължение на две години и едно стабилно мнозинство в парламента, смята Симеонов.

"Може би изглеждам като единственият наивник, който смята, че не е моментът за избори. Така го смятат и моите колеги, така го и казвам, защото не е полезно за държавата. Всичко останало са експерименти на гърба на хората, на бизнеса и на икономиката - на всичко, защото в момента държавата не работи", обясни Симеонов.

Не става въпрос за симпатии към РБ, а за схващането, че управлението има за цел изпълнение на някаква програма, посочи Патриотът. 

"Поради тази причина преди две години не подкрепихме ГЕРБ или коалицията ГЕРБ-РБ, а подкрепихме програмата, над която се разписахме. И след като се разписахме, спазихме стриктно основните клаузи в тази програма. Същото се очаква и за Реформаторите. Не може да се очаква, че ще ги подкрепим заради еди какво си", заяви Симеонов и добави, че на срещата между РБ и ПФ не се е обсъждало нищо конкретно.

И БСП, и ГЕРБ като мантра повтарят "избори, избори", но те какво ще променят, запита депутатът. Според него те ще създадат едно подобно Народно събрание, с горе-долу същите пропорции, защото нито ГЕРБ, нито БСП, ще имат мнозинство, за да съставят правителство.

Хората не искат избори, подчерта Симеонов. По думите му според последните изследвания в парламента ще влязат 4 политически сили - ГЕРБ, БСП, "Обединените патриоти" и ДПС.