България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво четат столичани?

Facebook страница улавя читателите в крачка

05.12.2016 | 10:02 Редактор: Мария Аладжова
Какво четат столичани?

От близо два месеца любителите на книгите имат на разположение още едно кътче във Facebook, откъдето да си откраднат идеи за следващото им четиво, а именно - Заглавията в София.

Страницата показва всекидневния живот на читателите в столицата - какво четат, защо са избрали книгите, с които са улавяни от обектива, и разбира се, разказва историите на всеки един от тях.

"Ние възприемаме нашата страничка като самите книги. Както всеки човек открива някакво значение в тях, така и ние се надяваме публиката ни да намира някакво собствено значение в страничката ни", разказха в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR създателите на страницата Лилия Цветанова и Михаил Милев.

"Стриктно индивидуално е всеки как ще реагира. Някои хора са по-отзивчиви, по-приятелски настроени. Даже започват да говорят за себе си и за книгата, когато ги попитаме. Естествено има и тези, които леко се притесняват, посплашват се, когато непознат дойде при тях и поиска да им направи снимка, но дори и тези хора имат нещо интересно да кажат. Аз лично много се радвам, когато мога да се образовам по нов начин", сподели Лилия.
 
Личните ѝ наблюдения показвали, че най-много хората в София четат книги за спорт и автобиографии.

Вижте пълния разговор във видеото: