България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Латинопартизани" и Искрен Пецов празнуват 20-ия си рожден ден с концерт

Събитието ще бъде на 1 декември в Ranchero Steakhouse

29.11.2016 | 10:32 Редактор: Ирина Георгиева

"Латинопартизани" празнуват 20-ия си рожден ден на 1 декември с концерт в Ranchero Steakhouse. Това съобщи Искрен Пецов в предаването "България сутрин".

На събитието освен основният състав на "Латинопартизани", ще присъстват и бившият китарист на групата Илиян Игнатов, Лукас Маскиано от Аржентина, Долорес Естрада, Калин Вельов, бащата на групата Акада Краси Куртев и Марияна Попова, разкри Пецов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Светът е друг, откакто направихме първите си хитове, отбеляза Пецов и обясни: "имаше равнопоставеност тогава на всички, които правеха музика и култура. Сега това не може да се случи в нито една сфера, а не само в културата, тъй като светът е страшно комерсиализиран".

Трябва да имаш много пари зад себе си в момента, посочи той и даде за пример това, че като са правили хита "Кайман" са нямали нито една стотинка, PR отдел или дори офис.

В момента хората нямат избор, заяви той.

Българите и латиносите имат нещо общо - имат много темперамент, коментира и Долорес Естрада. Тя сподели, че понякога се връща в Куба и шеговито добави, че там нямат сняг.

Долорес Естрада коментира и смъртта на Фидел Кастро така: "Той направи много хубави неща за нас. Той направи така че да ходим на училище безплатно, изпрати много лекари по цял свят. Хората са малко неблагодарни, защото той ни даде всичко, което можеше. Това е най-голямата загуба за нас от много време".

Според нея всичко ще си остане като преди.

Искрен Пецов сподели мнението й за Кастро и добави, че не трябва да се гледат отрицателните неща, а това, че Кастро е направил много положителни.