България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стефан Мавродиев определи новия президент като "тактичен и дипломатичен"

Аз ценя професионализма у хората, каза актьорът пред Bulgaria ON AIR

14.11.2016 | 10:08 Редактор: Луиза Божинова
Стефан Мавродиев определи новия президент като

Генерал Румен Радев се показа като един обективен, спокоен, тактичен, дипломатичен човек, никъде не каза излишна дума. Той в своята професия е тотален професионалист. Аз ценя професионализма у хората.

Това коментира актьорът Стефан Мавродиев в предаването "България сутрин", ден след президентските избори.

Мавродиев посочи, че когато кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева се е изказвала в диспута, е била много сдържана и премерена, само че не е разбрал точно какво тя мисли.

"Не мога да обсъждам каквото и да било за нея. Тя явно има качества, явно си е на мястото, но нейният съперник просто стоеше много категорично, много вдъхващо доверие беше поведението му", посочи Мавродиев в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Актьорът сподели, че абсолютно разделя тези президентски избори от парламентарните и намира, че нямат нищо общо по между си.

"Истината е, че Бойко Борисов пресоли манджата, много "плашоткаше" хората и те му го върнаха по някакъв начин. Той наистина направи много неща, но от друга страна много раздели хората", каза актьорът пред Bulgaria ON AIR. "Борисов много отдавна искаше да се отърве от ситуацията, в която е попаднал, защото тя беше много сложна и объркана", заключи Мавродиев в ефир.

Вижте във видеото целия разговор: