България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП отново на "Дондуков" 2

Коалиция между БСП и ГЕРБ е възможна, каза в "България сутрин" блогърът Константин Павлов

14.11.2016 | 08:20
БСП отново на

Не очаквам особено добри резултати за ГЕРБ и това, което виждаме е, че Борисов само заради личната си кариера, е готов да заложи цялата държавата на една карта. Той в момента играе покер с много високи залози. На него нито стабилността му е скъпа, нито България. Той просто иска да оцелее в политическата борба. Предизвика политическа криза с неясен изход и измерения. Това каза в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR блогърът Константин Павлов.

По думите му в момента сме в най-трудната хипотеза на конституцията, защото дори на професионалистите какво точно става.

В разговора се сключи и антропологът Роберт Леви като посочи, че сме дали протестен вот, защото резултатите показват, че една част от гласоподавателите на ГЕРБ са гласували за генерала. 

"Това показва, че вотът е протестен. Това не означава, че при парламентарни избори ГЕРБ няма да има добър резултат. Напълно е възможно да се окаже отново първата политическа сила, но с по-нисък резултат", обясни Леви.

Според Павлов в гражданското общество има нетърпимост. 

"Премиерът Борисов беше личността, която взимаше със себе си голяма част от политическото пространство. Към него недоволството има със сигурност. И това е причината за този разгромен резултат, защото той обвърза собствената си оставка с резултата на изборите. И когато покажеш на хората, че можеш да направиш така, че неизбирайки кандидата на ГЕРБ можеш едновременно да свалиш Бойко Борисов, това беше покана за поражение", смята блогърът.

Константин Павлов заяви, че коалиция между ГЕРБ и БСП е възможна, защото Борисов е доказал, че може да прави коалиция с всеки.
 
"Всички изчакват новото раздаване на картите с новите парламентарните избори, тогава могат да се получат такива договорки. Не изключвам такава коалиция. И двете партии са показали, че са достатъчно нечистоплътни", настоя блогърът.

Той каза още, че мажоритарните избори са опасно нещо, защото могат да докарат България до еднопартиен режим, това означава огромно социално напрежение, което ще се натрупа в обществото.

"Хората си търсят спасители. Едно време имаше коалиция БСП и НДСВ, така че...", заключи антропологът Роберт Леви.