България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

С балон над Седемте рилски езера

На 23 и 24 юли 7 балона с топъл въздух ще полетят над 7-те рилски езера. За преживяването и гледките от небето разказаха арх. Пламен Мирянов и Иван Кристоф

22.07.2016 | 13:02 Редактор: Мария Аладжова
С балон над Седемте рилски езера

Представяте ли си какво е усещането да полетите с балон над Седемте Рилски езера? Полетите в небето са изключително вълнуващи, а напоследък това изживяване стана много популярно и привлича стотици хора.

За най-новата въздушна дестинация над необятните Рилски езера разказаха в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR арх. Пламен Мирянов и Иван Кристоф, познат още като "човекът-паяк".

"Всичко дойде от едно мое желание да направя изненада на един мой приятел, който живее в щатите и да му покажа България по един по-нестандартен начин. Защото искам да го привлека да си дойде обратно", разказа Мирянов.

"Направих го като шоу програма - първи евент, който беше на Белоградчик. Получи се и на следващия ден имаше около 200 запитвания за още полети. Така лавинообразно идеята се разрасна. Винаги съм искал да покажа, че ние имаме условия за топловъздушни полети. В Турция го правят от години и всеки разказва какво било там", сподели още той.

Чуйте пълния разговор във видеото: