България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Паяци вдигат нерегламентирано коли в Златни пясъци

От Съюза на хотелиерите са подали сигнал към националния омбудсман, съобщи Диана Ковачева

07.07.2016 | 10:15 Редактор: Мария Аладжова
Паяци вдигат нерегламентирано коли в Златни пясъци

Паяци произволно вдигат коли в Златни пясъци. Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR заместник-омбудсманът Диана Ковачева.

Тя подчерта, че в комплекса липсва регулация на паркирането, сигнал за което са подали от Съюза на хотелиерите.

"Проблемът, който ние установяваме е, че с паяците всъщност няма представител на МВР, което на практика донякъде води до един произвол и явно се случва според Съюза на хотелиерите", коментира Ковачева.

По думите ѝ проблемът може да бъде решен с промяна в закона, с който да се осигури представител на държавата при вдигането на колите и по този начин да се гарантира, че дейността е легитимна. 

Друг сигнал, който хотелиерите са подали към националния омбудсман е, че платените паркинги, които използват част от туристите в комплекса, не декларират изкараната печалба пред съответните органи.

На дневен ред остават и оплакванията от Топлофикацията и юрисконсултските възнаграждения, които дружеството таксува при водени дела срещу клиенти. 

"Темата наистина е сериозна. Става въпрос за сериозен проблем, той тръгва оттам, че в доклада на ЕК за миналата година за енергийната бедност, България е обявена за енергийно най-бедната държава в ЕС. В контекста на тази констатация на практика се оказва, че потребителите на Топлофикация - София най-вече са натоварвани с допълнителни плащания, които драстично увеличават дълга им", каза Ковачева.