8 КПП-та се грижат за сигурността на туристите в Слънчев бряг

Те работят усилено от 19:00 ч. на 1-ви юли, съобщи директорът на МВР-Бургас Калоян Калоянов

04.07.2016 | 12:26 Редактор: Мария Аладжова
8 КПП-та се грижат за сигурността на туристите в Слънчев бряг

Това лято така широко обсъжданите след престрелката в Слънчев бряг КПП-та са 8 на брой, съобщи директор на ОД на МВР-Бургас Калоян Калоянов по време на церемония по отбелязване на професионалния празник на служителите от МВР.

„Контролните пунктове работят усилено от 19:00 ч. на 1-ви юли”, уточни той. По думите му служителите на КПП-та спазват стриктно посочените указния. Комисар Калоянов уточни, че в указанията се посочва да се проверяват лица и автомобили с рисков профил. „Това означава, че нямаме 100 % контрол на всички преминаващи през въпросните КПП”, поясни той, цитиран от "Фокус".

Според Калоянов полицейското присъствие не е фактор, който води до отлив на туристи. „Факт е, че полицейското присъствие води до един друг резултат, който ние вече отчитаме и това е намаленият брой на престъпленията на територията на Община Несебър”, обясни комисар Калоянов.

По думите му полицейското присъствие е намалило престъпления, които са се наблюдавали преди години като грабежите по улиците в тъмната част на денонощието. По мнението на комисаря полицейското присъствие може да доведе до дискомфорт само на търговските обекти, които имат притеснение от такъв вид контрол.